keskiviikko 21. toukokuuta 2014

(Lähes) hellyyttävä näky - remonttireiskat mukavuusalueen ulkopuolella

Takaterassin kaiteelle nostetut metallilinnut.
Isännöitsijä ja urakoitsija kävivät tänään tekemässä lopputarkastuksen. Yksi ovi puuttuu, mutta se ei kuulu heille. Sanoin, etten tiedä mitään korjattavaa, minun puolestani lopputarkastus meni läpi. Isännöitsijän puoleltakin asia on ok.

Tänään on urakoitu myös takapihaa kuntoon. Kävimme isännöitsijän ja urakoitsijan kanssa takapihalla tarkastamassa piharemontin tilanteen. Kraateri on täytetty ja remonttireiskat on parhaan kykynsä mukaan yrittäneet laittaa kukkapenkkiin samaan kuosiin, missä se oli.

Huomasin, että seinän vieressä olevan humalan päälle oli laitettu laatoitus. Koska reiskat olivat parasta aikaa takapihalla korjailemassa pihaa, pyysin nostamaan yhden betonilaatan humalan päältä pois - se kasvaa sieltä kyllä uudelleen ajan myötä. Sanoin isännöitsijälle, että tuskin he sitä saivat tapettua tällä tempulla. Sen verran sinnikäs kasvi se on.

Tehdyn lopputarkastuksen jälkeen käväisin uudelleen takapihalla. Repesin ihan täysillä. Kun vähän ehdin kääntää selkääni, kukkapenkkiin on kylvetty ruohikonsiemenet ja ylimääräiset kivat oli aseteltu kauniisti yhden mustikkapensaan ympärille. Eivät pojat selkeästi aiemmin ole kukkapenkkejä laitellut. Ei mitään sellaista, mitä ei voisi korjata. On ne sentäs yrittäneet. Ei näille pojille voi olla vihainen; taidan vaan vaivihkaa haravoida ne siemenet pois. Ja ne kivet sen pensaan ympärillä on oikestaan ihan kivat. En taida tästä edes isännöitsijälle sanoa. Tai no, niin: jos isännöitsijä luet tätä blogia, niin älä kurita poikia - parhaansa he yrittivät.

Minun ja naapurin välinen raja-aita on laitettu paikoilleen. Niin ja pojat olivat löytäneet kaivauksista pari metallista koristelintua ja ne oli nostettu kaiteen päälle. Se oli jo lähes herttainen teko.

Kukkapenkki rajattu kauniisti ja
laitettu ruoho kasvamaan... kukkapenkkiin :-D
Sen verran pihaprojekti jatkuu, että urakoitsija on huomenna menossa Viherlandiaan. Hänellä on kuulemma minun numeroni pikanäppäimen alla. Soittaa, jos ei löyty niitä kasveja, mitä luettelin. Voin jo kuvitella ne mahdolliset soitot, urakoitsija on selkeästi mukavuusalueensa ulkopuolella.

Mitä siis on tekemättä? Tavarat on vielä lattialla ja loppusiivous vaiheessa. Niin ja se yksi ovi vielä puuttuu. Pihalta puuttuu vielä kukkamulta ja kasvit. Sitten rahareikä - ja kraateri - on tukittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti