tiistai 20. toukokuuta 2014

Rahareiän pelastusoperaatio

Alkuperäinen rahareikä ja myllätystä takapiha.
Blogin nimi "rahareikä" on vuosien takaa. Se muistui tänään mieleeni, kun kävin takapihalla ja huomasin sen alkuperäisen rahareiän. Pyöreän betonikappaleen.

Palataan ajassa taaksepäin. Joitain vuosia sitten työpaikallani porattiin serverihuoneen lattiaan reikä. Reiän läpi vedettiin koneellinen ilmastointi, että ylikuumentuneille tietokoneille saatiin helpotusta. Porauksen seurauksena työpaikan pöydälle ilmestyi betonimöhkäle, jota aloimme kutsua rahareiäksi.

Kappale pyöri kauan työpaikan keittiön pöydällä paperipinon painona, kunnes se oltiin jo heittämässä roskakoriin. Otin sen ihan vitsillä itselleni ja toin sen pihakoristeeksi. Sain sanoa tutuille, että takapihallani sijaitsee rahareikä.

Kun remonttireiskat kaivoivat takapihalleni maalämpöön liittyvää kraateria, rahareikä jäi kaivauksen alle ja luulin sen jo hävinneen. Tänään seurasin, kun takapihallani kaivinkone täytti kraateria ja remonttireiskat lapioivat multaa tasaiseksi. Yläkroppa paljaana työtä paiskivat pojat olivat silmieni ilona, mutta erityisen iloiseksi tulin siitä, että bongasin mullan keskeltä rahareiän. Pelastin sen nyt toista kertaa surman suusta.

Rahareikä saa jatkaa eloaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti