sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kahden asunnon loukosta yhden asunnon kaaokseen

Hei, hei, ilmapatja - toivottavasti en tarvitse
sinua pitkään aikaan uudelleen.
Kaksi yötä takana omassa asunnossa. Toin eilen suurimman osan tavaroista evakkokämpältä kotiin. Kävin tänään hakemassa viimeiset romppeet ja siivosin asunnon muuttotarkastusta varten.

Evakkoasunto - vaikka hyvä asunto olikin - jäi hyvillä mielin taakse. Kaksi kuukautta ilmapatjalla riitti, oli jo ikävä omaa sänkyä. Otin vielä kuvan tyhjennetystä ilmapatjasta. Toivottavasti sitä ei tarvitse uudelleen ainakaan lähiaikoina.

Muuttosiivon tekeminen on kinkkinen juttu. Joitain pieniä tahroja katsoo miettien, että olenko minä todella tuon saanut aikaiseksi vai oliko se jo edellisen asukkaan jäljiltä. Hinkkasin asunnon puhtaaksi ja katselin vielä perään kriittisellä mielellä - jos minä muuttaisin tähän uudelleen, kelpaisiko minulle näin siivottu asunto? Ei kun tuo kulma pitää vielä puunata, tuleva asukas varmaan katsoo juuri tuota nurkkaa ja tuhahtaa närkästyneenä huonoa siivoa. Mitähän se minustakin miettii.

Lattia kiiltelee puhtauttaan -
tai no, aurinko siis paistaa...
Joku aika sitten ystävä puhui omasta muutostaan omistusasuntoonsa. Hän oli siivonnut kaappeja ennen tavaroiden laittoa paikoilleen, kun edellinen asukas oli vielä käväissyt asunnolla. Edellinen asukas oli hieman loukkaantunut, kun hänen siivoamisensa ei ollut kelvannut.

Sen verran tietysti unohdin tehdä, että asunnolla olisi pitänyt kirjata ylös nähdyt puutteet. Saunan lamppu oli palanut, se pitää kirjata. Muuta en keksi. Normaalia kulumien jälkeä asunnossa on, niille ei mahda mitään. Se pitää vielä tehdä huomeenna ennen kuin palautan avaimet L&T:lle Lutakkoon. Hyvissä ajoin ennen kuun vaihdetta.

Sitten on jatkettava vielä oman asunnon kaaoksen purkamista. Se jatkuu vielä vähän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti