keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mistä on pääsiäinen tehty?

Uudet laatikot ja pari laminaattia aseteltuna.
Eräs kaverini sanoi äsken puhelimessa, että jos vielä joku sanoo kuluneen fraasin "munarikasta pääsiäistä", niin vetäisee turpaan.

Minulla on vähän sama fiilis, jos joku vielä kysyy, että mitä aion tehdä pääsiäisenä. Jaa että mitä teen. No siivoan. Jynssään uunia. Pesen valkoista pölykerrosta kalusteista. Inhokkihomma. ”Dirty Job but Somebody's Gotta Do It".

Voin piristää itseäni sillä ajatuksella, että niin paljon kun on asunnossa purettu, niin tänään on rakentunut jotain uutta. Keittiöön on tänään levitelty kosteussulkua ja allaskaapisto on valmiina asennukseen.

Uusi laatikosto on paikoillaan ja taso kiinnitettynä. Kaappien ovet tulee myöhemmin, mutta niillä ei nyt niin ole väliä. Kunhan saisi sen verran kalusteita paikoilleen, että pääsisi vähitellen muuttamaan kotiin.

Sovin remppareiskan kanssa, että hän asentaa myös vaatekaappien ovet, kun tulevat perille. Sitä varten kysyin, että onko vaatekaapin hyllyt tyhjennettävä. Periaatteessa ei tarvitse kuin saranoiden kohdilta.

Mutta toisaalta nyt olisi aivan loistosauma tehdä inventaario kaapistolle ja heittää turhat tavarat pois. Kaikki ne vanhat vaatteet ja joulukoristeet, joilla en ole tehnyt vuosikausiin mitään. Ja jos vaikka heittäisi samalla ne saunassa olevat muovirasiat menemään. Hurja ajatus.

Kevätsiivous. Siitä on minun pääsiäinen tehty.

Munarikasta pääsiäistä (nyt väistelen sitä tirvaisua!).

1 kommentti: