perjantai 4. huhtikuuta 2014

Karkkipäivä peruttu

Kirjoittelin viime viikolla, että kiire on vain asenne. Ajattelin korjata asenneongelmaani, mutta ei se onnistunut. Keittiö hyökkäsi kimppuuni. Vauhdilla. Keskiviikon tunnelmia löytyy täältä.

Olin käynyt pitkän vuoropuhelun itseni kanssa ja vähitellen asennoitunut avokeittiön puoleen. Ajatus tuntui hyvältä. Se, että minulle yllättäen ja pyytämättä annettiinkin seinä, oli pienoinen isku päin naamaa. Karkkipäivä peruttiin.

Koko tilanne on malliesimerkki siitä, miten käy kun tiedonkulku katkeaa. Jos olisin pari päivää aiemmin saanut varoitusta aikataulusta, olisin ehtinyt laittamaan käsijarrua päälle.

Oletukseni oli, että kun betoni valetaan paikalleen, se kuivuu noin sentin viikossa. Olihan siis vielä kuukausi aikaa miettiä ja suunnitella rauhassa keittiön ulkoasua. Tämä pikamassa betonin sijaan tuli täytenä yllätyksenä, en edes tiennyt että sellaista on olemassa.

Remonttireiskat toimivat ohjeistuksen mukaan, eli oletuksena keittiö tehdään aiemmalle tasolle. Olin remontin alkupuolella maininnut isännöitsijälle ohimennen, että nyt kannattaa miettiä keittiön remontti samaan konkurssiin. Mutta en ollut vielä ottanut yhteyttä isännöitsijään tai urakoitsijaan ja sopinut remontin juoksutuksesta. Enhän ollut vielä edes käynyt keittiön suunnittelijan juttusilla tai loppuun asti miettinyt, onko tavoitteenä avokeittiö vai puoliavoin keittiö vai...
Perusilmeeni keskiviikolta...

Remonttireiskojen vauhti näkyi myös siinä, etteivät huomanneet edes kysyä minulta seinätapetin, laminaatin tai maalien koodeja. Remonttireiska oli ehtinyt jo ostaa tapetin, tosin tietämättä, että minulla olisi ollut varastossa kerä kyseistä tapettia jo valmiina. Laminaattin ja maalien koodit minulla on tallessa jossain siellä tavarakaaoksessa, olisin ne varmaan löytänyt jollakin vaivalla. Mutta reiska oli jo kaupassa mallikappaleen kanssa, joten ei ollut tarvetta lähteä etsimään koodeja.

Pieni sivujuonne keskiviikon hämmennyksessä: isännöitsijä oli reiskoille ehtinyt kertomaan, että laminaatteja ja maalikoodeja kannattaa kysyä paikallisen rautakaupan omistajalta, joka on remontoinut muita alueen asuntoja. Siis naapurikämpät, ei minun - olen itse rempannut oman asuntoni vuosien varrella. Mahtoi kyseinen ihminen ihmetellä, jos hänelle todella on soitettu ja kysytty minun asuntoni kalusteista.

Toki - rahalla saa ja karavaani kulkee - voisin purkaa nyt tehdyn seinän ja tehdä sen avokeittiön. Mutta mitä järkeä? Tilaisuus meni ohi. Seinä on jo rakennettu takaisin ja taloyhtiö sen joutuu maksamaan.

Tällä hetkellä järkevintä on pitää vanhat rakenteet yläkaapeissa ja vaihdattaa korkeintaan ovet ja vetimet. Miettii myöhemmin sitten isompaa remonttia, jos intoa riittää. Alakaapisto sentäs menee uusiksi. Alakaapiston rakenteet olivat huonokuntoiset ja tiskiallas oli liian iso nykyaikaisiin tarpeisiin. Palaveri keittiösuunnittelijan kanssa on sovittuna ensi viikon keskiviikolle.

Ei mahda mitään, inan verran on tunne että tikkari oli jo valittuna, mutta ei vielä ehtinyt kääreistä ulos kun ilmoitettiin, että karkkipäivä on peruttu.

1 kommentti:

  1. Vitsi miten kiva on lukea näitä sun kirjoitelmia......ja tsemppiä remonttiin!

    VastaaPoista