lauantai 19. huhtikuuta 2014

Vitkastelun ammattilainen vauhdissa

Kirjat ja muu irtain tavara siirrettynä makuuhuoneeseen.
Eilisen pitkäperjantain vietin lomaillen kotikonnuilla, mutta tänään otin itseäni niskasta kiinni. Siivous oli vain aloitettava jostain.

Loistava kykyni viivytellä siivouksen alkua toimi taas hyvin: sain aamun aikana kirjoitettua roikkumaan jääneen kannanoton loppuun, päivitettyä yhdet websivut, vastailtua pariin sähköpostiin, käymään kaupassa ja hakemassa juoksukahvit ABC:ltä. Niin ja juoda ne kahvit vielä tuijotellen kämpän kaaosta ja huokaillen raskaasti. Sen jälkeen räpläsin kännykkääni, latasin Spotifyn ja etsin sopivaa siivousmusiikkia. Se oli tällä kertaa Spotifyn Punk -kokoelma. Toimi. Kunnon agressiolla sain vähitellen itseeni vauhtia.

Kirjahylly oli tyhjennettävä, jotta asentaja pääsee tekemään olohuoneen laminaatit loppuun. Täytenä sitä ei liikuttele helpolla. Kuten ei myöskään isoa arkkua, joka oli täynnä mm. mappeja ja LP-levyjä. Siirtelin kaikki irtaintavarat makuuhuoneeseen. Nyt on olohuone siinä mallissa, että laminaatti on mahdollista tehdä loppuun. Remonttireiskan ongelmana on siirrellä isot huonekalut paikasta toiseen, sitä en lähtenyt tekemään.

Samalla punk-vauhdilla pesin pari koneellista pyykkiä sekä hinkkasin astianpesukoneen ja uunin. Kun tulee uudet valkoiset kaapin ovet, uunin ja astianpesukoneen pinttynyt ikikarsta ei olisi näyttäytynyt mairittelevalta. Tosin uuni oli niin pinttynyt, että jätin vielä pesuaineet vaikuttamaan yön ajaksi.

Eli projekti jatkuu edelleen: huomenna ja maanantaina jatkan jääkaapin jynssäyksellä ja pesen valkoisen pölykerroksen pois olohuoneesta ja keittiöstä. Iso urakkani vaatekaappien tavarakaaoksen osalta on vielä ajatusasteella.

Oikealla kuvassa todiste siitä, että olen valmis luopumaan jostain - muovikipoistani! Heitin roskalavalle 5-6 kassillista lasi- ja muovipurkkeja ja muuta turhaa tavaraa. Ja nämä oli vain keittiöstä ja siivouksesta - makuuhuoneen kaapistoon en siis vielä koskenut. Varasin sitä varten isoja roskapusseja rullallisen. Niitä vielä kuluu.

Ai niin - huomenna menee iltapäivä/ilta Happee-Classic finaalipelissä järkkärinä. Sitä varten piti etsiä lenkkärit makuuhuoneesta, jotta jaksaa seisoa jäähallin ovella tarvittavan muutaman tunnin. Keksin kyllä missä ne lenkkarit oli, kun olin lähdössä asunnolta. Eteisen laatikossa. Joka on makuuhuoneessa. Siinä, missä nyt on päällä ja edessä mm. laatikoita ja kirjoja. Damn. Tätä asiaa en sitten miettinyt yhtään loppuun. En jaksanut lähteä purkamaan kasaa - mietin huomenna tähän ongelmaan uutta tulokulmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti