tiistai 8. huhtikuuta 2014

Piti tehdä keittiö, tuli lattia

Taas niitä päiviä. Eikös ole tarpeeksi tekemistä siinä, että pitää miettiä kaapistoja ja niiden värityksiä? No ei riitä. Urakoitsija soitteli soitteli tänään, että vahingon edeltä purettua laminaattia ei enää tehdä ja täysin vastaavan näköistä ei löydy. Minun pitää siis valita itselleni uusi lattiakuosi.

Joku tietysti tässä vaiheessa hurraisi, että kiva saada uusi lattia. Mutta olen pitänyt lattiani väristä – eli liian vaaleaa, ei liian tummaa. Harmi vielä sinänsä, että laminaattia on purettu sekä eteisestä, olohuoneesta että keittiöstä, eli koko alue menee nyt uusiksi. Vesivahinko 13 neliöön, mutta laminaatit... olisiko noin 30 neliöön? Makkarin lattiaan ei tarvitse sentäs koskea. Ja laminaatista olen pitänyt materiaalina, saa tällainen tumpelo tiputella vaikka mitä eikä naarmuunnu.

Taloyhtiö maksaa laminaatin tiettyyn summaan ja jos haluan erikoisempaa ratkaisua, niin maksan erotuksen. Katsoin nyt jo valmiiksi netistä perus-laminaattivaihtoehtoja, jotka menevät hintaraamiin:
Tammi
Pähkinä
Harmaa lehtikuusi.
Toki voisin miettiä myös kalliimpia ja maksaa välirahaa - mutta näin äkkiseltään kuvaruudulta katsoen mikään malli ei noussut toisen edelle. Ehkäpä kaupassa voi tulla eri fiilis, kun näkee materiaaleja "livenä".

Keittiön kohdalle voisi harkita toista laminaattia, joka voisi näyttää enemmän kivipinnalta. Kalliimpaa toki, mutta ei tulisi montaa neliötä. Esimerkiksi:
Rusehtava laattajäljitelmä.
Tumma laattajäljitelmä.
Lattian valintaan - eritoten keittiön kohdilla - vaikuttaa tietysti... keittiö. Olen sopinut huomiselle käynnin keittiösuunnittelijan kanssa. Varasimme reilun ajan, siinä ehtii siis vaihtamaan mielipidetään moneen otteeseen suunnittelun aikana. Eikös se ole naisen oikeus?

Saas nähdä mitä tästä tulee...

2 kommenttia:

  1. Oisko mitään Lurex-tyypistä tarjolla? Kyse kuitenkin sinkkunaisen pinnoitteista!

    VastaaPoista
  2. ...ja peilit kattoon ?! Ai niin, kattoa ei vielä ole laitettukaan uusiksi, vielä sen(kin) ehtii...

    VastaaPoista