lauantai 12. huhtikuuta 2014

Vapuksi kotiin?

Valkosaarni.
Tilannetiedotus rahareikäpäivä nro 54. Siis ihan totta, yli 50 päivää! Kyllä aika menee nopeasti.

Lattiamateriaalin kävin valitsemassa torstaina. Päädyin vaihtoehdoista valkosaarniin. Kertaheitolla asunto muuttaa ulkonäköään pähkinän värisestä vaaleammaksi. Isot huonekalut olohuoneessa (kirjahyllyt, arkku, tv-taso, piano ja viinivitriini) on tummaa puuta, joten kontrasti on varmasti omiin silmiin aluksi iso.

Keittiön hankinta itsessään oli pari päivän kiertelyn tulos. Sain eräältä keittiöntoimittajalta hienon kokonaistarjouksen, joka olisi muuttanut keittiön toiminnallisemmaksi monessa suhteessa. Mutta se olisi vaatinut nykyisten rakenteiden purun ja mm. katon korjausta. Jos seinä olisi purettu, niin tämä olisi ollut varteenotettava vaihtoehto. Pidin pääni sen verran kylmänä, että en päästänyt remonttia tässä kohtaa lapasesta.

Vanhat kaappirakenteet olivat siis vielä kunnossa ja niihin on mahdollisuus vaihtaa ovet. Allastaso menee uusiksi ja siihen tulee pienempi allas kuin ennen. Tasot keittiön molemmin puolin menee uusiksi ja ne on ulkonäöltään tummempia betonia. Mikron saa nostettua ylemmäs kaappirakenteeseen, jolloin pöytätilaa säästyy. Bonuksena tulee myös lisää laatikostotilaa jääkaapin vireen. Kulut ei nouse kohtuuttomiksi - vaikka sitten tulee vaatekaappien oviakin.

Välitilan laatta on vielä valitsematta, mutta minua kiinnostaa tällä hetkellä välitilalaminaatti. Väreistä erilaiset mattapintaiset metallivärit näyttivät hienoilta. Pitää käydä vielä katsomassa sitä uudelleen pintatason kanssa - mieli voi vielä muuttua. Se on naisenoikeuteni.

Aikataulu hahmottuu vähitellen. Rakenteet on haettavissa vaikka heti, kaappien ovissa menee hieman pidempään. Mutta se ei estä urakoitsijaa aloittelemasta omaa osuuttaan. Sovin heidän kanssa, että hakevat rakenteet sitten kun ovat tulossa touhuamaan asunnolla. Remppareiskat on nyt toisella työmaalla, mutta ehtinevät ensi keskiviikkona tai torstaina takaisin minun asunnolleni.

Pääsiäinen tulee väliin, mutta näillä näkymin pääsen vapuksi kotiin. Sen verran olin luottavainen tuohon aikatauluun, että irtisanoin asuntoni jo JVA:lla tämän kuun loppuun. Eli kohta pitää suunnitella takaisinmuuttoa. Siis siihen sotkuun ja kaaokseen, jonka siivoaminen ei varmasti onnistu päivässä tai parissa. Huokaus.

Pieni yhteensattuma. Tai ehkä ei yhteensattuma, vaan alitajuntainen valinta. Katselin vuokra-asunnon makuuhuoneen kaappeja ja mietin, mitä tuttua niissä on. Olin valinnut keittiön kaapeiksi samanlaiset ovet! Ei huono edelleenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti