perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kuinka kallis on oven avaus makuuhuoneeseen?

Kuva edellisestä remontista, joka lähti lapasesta.
Toistan itseäni. Viime blogissa keittiön lisäksi tuli lattia. Nyt keittiön lisäksi taitaa tulla makuuhuoneeseen vaatekaappien ovet. Ehkä. Selviää piakkoin.

Olen kokenut tämän ennenkin. Joku vuosi sitten poistin eteisestä ja makuuhuoneesta vanhat sadejuoksutukset. Ne oli rautaputkia, jotka veivät turhaa tilaa makuuhuoneen kaappien sisältä lähes neliön verran. Tästä lähti liikenteeseen kallis dominoefekti.

Putken poiston seurauksena vaihdatin makuuhuoneen vaatekaappien rungot. Mutta koska vanhat rungot oli kiinni seinässä, niin oli purettava koko makuuhuoneen ja olohuoneen välinen seinä. Ja sen seurauksena tuli uutta seinää ja maalattavaa tapettia. Eli piti myös maalata huoneisto. Ja sen seurauksena katto näytti alkuperäisessä kuosissaan vanhalta, niin naputeltiin samalla koko huoneistoon uusi kattopaneeli. Eli kaapit-seinä-tapetit-maali-katto.

Kaiken tämän jälkeen tuli joku häsläys ja makuuhuoneen kaappien ovet ei koskaan tulleet perille. Eli minulla on ollut makkarissa "avohyllyt" ilman ovia. Todella sekavan näköinen viritys, mutta remonttiväsymys oli siinä vaiheessa jo niin pahasti päällä, etten siitä enää piitannut.

Nyt samalla, kun keittiön kaappien ovien mittausta tehtiin paikan päällä, mietin kaksi kertaa että näytänkö samalla makkarin kaappien rungot ja pyydän tarjouksen ovista. Tiesin, että makuuhuoneen oven avaus tuo lisää kuluja. Mutta toisaalta; samalla, kun minulla on keittiön asentajia paikalla, voisin pyytää heitä asentamaan vaatekaappien ovet. Ja jos nyt samalla tekee, saisi samalle vuodelle yhdellä kerralla kotitalousvähennystä töiden osuudesta. Loogista? Ainakin minusta. Päästin suustani kohtalokkaat sanat: "Haluatko nähdä makuuhuoneeni?" Nyt sitten odottelen tarjousta ovista.

Mittaaja kysyi, että onko täällä vielä jotain ja että katsotaanko vielä vaikka kylppäriin. En uskaltanut päästää häntä sinne. Mitä lie se olisi aiheuttanut. Poreammeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti