sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Aamukahvi ja miten se juodaan

Aamukahvi ja keittiön pöytä.
Päivä numero 12 lähti käyntiin. Muutin väliaikaiseen asuntoon kolme päivää sitten, mutta tänä aamuna oli ensimmäinen rauhallinen ja kiireetön aamu. Eli ensimmäinen kerta lähes kahteen viikkoon, kun oli mahdollisuus keittää omalla Made In West Germany -kahvinkeittimellä aamusumpit. Puitteet on ehkä hieman karut, mutta....kyllä maistui hyvältä!

Aamupala, välipala, iltapala,... mitä näitä nyt on. On ihan kiva löydä välillä ulkona syömässä. Mutta kun paikkaa pitää miettiä joka päivä ja joka ruokahetken aikana, niin siitäkin saa aikaiseksi riesan.

Otetaan esimerkkinä aamupala. Arkipäivisin aamupalasuorite pitäisi olla tehtynä kahdeksaan mennessä. Reilun viikon aikana tutuiksi tulivat Vaajakosken ABC, Tourulan neste (aamupuuro 3e), AutoCafe Tourula, Halssilan Esso...eikun Teboil, Hannikaisenkadun Shell ja Kuokkalan ostoskeskuksen kahvila Konditoria (hinta-laatusuhde kohdillaan, suosittelen!).

Yhteistä näissä kaikissa oli aamuvirkku asiakaskunta, jonka voisi jakaa kolmeen kategoriaan: työhaalariäijät, seniorimiehet vakkaripöydässä ja Take Away -pukumiehet Hands Free korvalla.

Varmaan 90% aamukahvittelijoista oli miehiä. Ihan oma lajinsa. Opin vähän myös heidän kieltään. Työhaalariporukan yleisin sanapari oli "täh..., joo".  "Tänä aamuna paistettuja munkkeja, laitetaanko yksi" -  "Täh..., joo".

Seniorimiehet taas olivat salakavala ryhmä, jonka pöytään ei pitänyt eksyä. Varsinkin jos oli hiemankin kiireisempi aamu. Elämäntarinaa ei vaan pysty kuuntelemaan viidessä minuutissa, se on fysiologinen mahdottomuus.

Mutta nyt siis aamukahvi-kiertolaiselämä on tällä erää ohi. Mutta voi olla että joku aamu menen vielä kuuntelemaan erästä seniorin elämäntarinan jatkoa Kuokkalaan, jäi sen verran jännään kohtaan... Damn.

Lisää blogia tulee tulee lähiaikoina, mm. tiedossa päivitystä työotsikoilla "miten saat vakuutusyhtiösi (oikeasti) iloiseksi", "mitä ihmettä, uuden asunnon ovessa on jo nimeni!" ja "mitä tapahtui, kun soitin Soneran asiakaspalveluun". Viimeisin otsikko lienee tyyliä "Kosteusraportti ja mitä sieltä löytyikään"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti