torstai 6. maaliskuuta 2014

Kosteusraportista avokeittiöön

Kosteusraportti kolahti sähköpostiin muutama päivä sitten. 16-sivuinen raportti oli kattava ja asiantuntevasti laadittu.

"Asunnon lattiarakenteen kosteusvaurion on aiheuttanut keittiön vuotanut viemäriputki."

No tämä oli siis jo tiedossa. Mielenkintoista raportissa oli laajuus ja toimenpiteet.

"Kosteus on aiheuttanut kohonneita kosteuspitoisuuksia kohteen keittiöön, olohuoneen ja eteisen lattiarakenteen eristetilaan noin 13 m2 alueelle. Kosteuspoikkeama-alueen keskellä on keittiön väliseinärakenne."

Kosteutta alueella keittiö/olohuone/eteinen.

Positiivista raportissa oli se, että kylpy- tai makuuhuoneeseen kosteus ei ulotu, remonttia tulee keittiö-olohuone -akselille.

"Rakenteita joudutaan avaamaan, pintalaatta ja kastuneet materiaalit TT-laatan päältä poistamaan ja TT-laatta koneellisesti kuivattamaan noin edellä mainituilta alueilta."

Eli tästä voinee päätellä, että kuivatus voi kestää viikkoja. Pitää vaan toivoa kuivaa kevättä.

"Korjausehdotus: Kastuneilta alueilta poistetaan pintalaatta ja TT-laatan päällä olevat pintamateriaalit. Kastuneen alueen keskellä oleva väliseinärakenne puretaan." 

Enpä pari viikkoa sitten vielä tiennyt, että minulle tulee avokeittiö! En hirveän innoissani avokeittiöstä ole koskaan ollut. On ihan kiva pitää tiskit keittiössä piilossa, ei kaikkien näkyvissä. Tässähän on pakko aktivoitua tiskaamaan useammin. Damn.

Oletuksena puretut rakenteet korjataan alkuperäiseen tasoon, eli seinä tulee takaisin jos haluan. Tätä pitää miettiä. Aikaa tässä on, kuivatus kestää sen oman aikansa. Varsinkin kun se ei edes vielä ole alkanut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti