lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kuinka monta asiaa voi yksi päänuppi muistaa kerrallaan?

Mitä välttämättömiä tarvikkeita pitää tuoda väliaikaiseen asuntoon? Mitä vähemmän, sen parempi. Ensimmäisessä satsissa oli vain välttämätön: patja, vuodevaatteita, verhoja, keittiöjakkara, kertakäyttöastioita ja kahvinkeitin.

Ensimmäisen muuttokuorman jälkeen kämppään on siirtynyt myös mm. vaatteita, tietokone, printteri, jääkaapin ja pakastimen sisältö, muutamia astioita, pyykkiteline,... Eihän tämä oikeasti asuttavalta kämpältä vieläkään näytä, mutta kyllä täällä nyt väliaikaisesti elää.

Hieman aiheuttaa ongelmia se, että tavarat on jakautuneet kahteen paikkaan. Tästä johtuen auton mittariin tulee kilometreja, vaikka yritän optimoida käyntini remppakämpällä. Esimerkkinä tämän päivän pyykkäysoperaatio.
  • Pyykkikori autoon ja ajo remontoitavalle asunnolle (8,5 km)
  • Remppakämpällä tajuan, että viimeksi pyykinpesuaine meni likipitäen loppuun. Ei halua ajella edestakaisin kauppaan, joten kaavin ruokalusikalla pesuainerasian nurkista viimeiset muruset. Mietin, että riittääkö ruokalusikallinen pesuainetta valkopyykkiin - saa riittää tällä kertaa. Pyykkikone käyntiin.
  • Ajelua Jyväskylän keskustaan kokoukseen (11 km). Keväisessä auringonpaisteessa tajuan, että aurinkolasit pitäisi muistaa seuraavalla kerralla ottaa mukaan remppakämpältä.
  • Kokouksen jälkeen ajo evakkokämpälle (6 km). Vasta kun olen jo sisällä, muistan että ne märät pyykit piti hakea sieltä remonttikämpältä. Ei muuta kuin kengät uudelleen jalkaan. Mietin, että pitäisi muistaa ottaa kämpiltä mukaan keväisempiä kenkiä.
  • Ajelu remonttikämpälle (8,5km). Märät pyykit pyykkikoriin, uusi satsi pesukoneeseen. Tajuan, etten pysty niitä pesemään, koska pyykinpesuaine on loppu. Eikä ne valkopyykitkään kovinkaan valkoisilta näyttäneet. Päätän jatkaa seuraavana päivänä.
  • Ajo takaisin evakkokämpille ripustamaan pyykit kuivumaan (8,5km). Matkalla tajuan, että aurinkolasit ja kengät unohtui.
Mutta muistin ottaa kuvan tämän hetken tilanteesta. Joka siis itse asiassa on pysynyt saman nyt pari päivää.

Kuivauskone hurisee ja asunnossa on trooppisen lämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti