keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Soitto hämärän rajamaille

Soitto Soneran palvelunumeroon on kuin soitto "hämärän rajamaille". Palvelu toimii ääniohjauksella. Puhelu meni suunnilleen näin:

- Tämä on Soneran palvelunumero. Toimin ääniohjauksella. Sano nyt, mitä asiasi koskee?
- Siis tota, laajakaista pitäs muuttaa...
- Tarkoititko “Lankapuhelinliittymä”? Vastaa Kyllä tai Ei.
- EI.
- Toistatko, mitä asiasi koskee
- Laaaaajaaaakaaaaistaaaaa.
- Tarkoititko "Laajakaista"? Vastaa Kyllä tai Ei.
- Kyllä
- Koskeeko asiasi Laajakaistan muuttoa, Laajakaistan...

Vuoropuhelu robotin kanssa jatkuu vielä hieman aikaa ja mietin, että onko kyseessä piilokamera. Toisessa päässä on kuitenkin oikea ihminen, jonka pokka on koko ajan revetä minun hämmennykseeni.

Vuoropuhelu saadaan päätökseen, Hands Free korvaan ja kuuntelemaan odotusmusiikkia. Musiikki kuulostaa samalta kuin kelloradioni, jonka kanava ei koskaan ole täysin kohdillaan. Väliin kuuluu pieniä särähdyksiä.

Välillä robotti keskeyttää musiikin ja kertoo, kuinka näppärästi voisin ottaa yhteyttä netin välityksellä ja kuinka voin asentaa koneelleni avustajan. Näppärää kyllä. Jos netti toimisi.

Kun vihdoin musiikki taukosi ja toisesta päästä vastasi oikea ihminen, repesin täysin. Minua palveli henkilö, jolla oli vahva savon murre. En voinut olla miettimättä, kuinka sekaisin minua palvellut robotti olisi ollut, jos olisi joutunut keskustelemaan kyseisen henkilön kanssa.

Tähän puheluun meni aikaa 24:45.

Sainko asiani hoidettua? No en oikeastaan. Olisin halunnut väliaikaisesti siirrettyä laajakaistapalveluni uuteen osoitteeseen, mutta siirto/avaus olisi kestänyt jopa kolme viikkoa. Eli sitä ei kannattanut tehdä. Mutta savolainen ystäväni lupasi hyvittää laajakaistamaksut, koska en pysty liittymääni käyttämään. Kiitos tästä.

Hankin nettitikun väliaikaisesti käyttööni. Hyvin toimii ja elämäkin taas hieman helpottuu, kun saa kirjoitella välillä kunnon näppäimistöllä iPadin sijaan. Ilo se on pienikin ilo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti